fbpx
Back to top

LAGO

Ze zin were. Gie wok?

 

Op 27 februari 2019 brak ons hart. De nagelnieuwe gijbanen van zwemparadijs LAGO Kortrijk Weide smolten in twee uur tijd helemaal weg. Een heftige brand vernielde maanden opbouwwerk en 717 meter glijbaanplezier. In zak en as? Niet voor lang. De heropbouw begon meteen en wij werden ingeschakeld om iedereen voor te bereiden op een schitterend openingsspektakel.

 

We zaaiden flink wat mysterie op Facebook, in de stad en zelfs in de nationale pers met de hashtag #zezinwere. We dropten 39.000 postkaartjes in de Kortrijkse en Zwevegemse brievenbussen en ontwierpen meerdere billboards. Die verwezen allemaal naar de landingspagina zezinwere.be. Maar wie of wat was er nu in hemelsnaam terug?! De gekleurde strepen waren een goede tip: een abstracte representatie van de glijbanen met hun respectievelijke kleuren.

 

En dan was het eindelijk zover. Op 25 oktober 2019 werden de glijbanen op feestelijke wijze ingehuldigd. Met 55 drummers van Kortrijk DRUMT en een spectaculaire lichtshow. De eerste 7.170 bezoekers maakten trouwens kans op een golden ticket en heel wat toffe prijzen, zoals een jaar gratis zwem- en glijplezier. Op die manier herrezen de glijbanen (letterlijk) uit de as. Sindsdien zijn ze terug permanent te bewonderen aan de Kortrijkse skyline.

 

Fun fact: ons stamhoofd Pieter-Jan kampeerde tijdens de voorbereiding van het evenement dag en nacht in LAGO Kortrijk Weide. Het spektakel vroeg immers heel wat oefening, opbouw en repetitie. Als dat geen toewijding is!

logo wit