fbpx
Back to top

Howest.

Wat is Howest Energiemanagement?

Investeren in energie is investeren in de toekomst. Dat weten ze bij hogeschool Howest als geen ander. In de bachelor Energiemanagement ligt de focus op innovatieve technologieën en oplossingen die tot energiebesparingen kunnen leiden, op korte en lange termijn. Mooi meegenomen is dat je als afgestudeerde energie-expert zicht hebt op een beroep waar je het verschil kan maken!

Video afspelen

Welkom bij Thinkedge

Aangezien de richting vrij nieuw is, moet er nog wat gewerkt worden aan de algemene bekendheid. In mei, juni, augustus en september zijn er infodagen voor het nieuwe academiejaar. Het doel was om te tonen wat de richting inhoudt, mensen naar de website te trekken en toekomstige studenten enthousiast te maken voor de infodagen. En wie kan dat beter dan personen die de richting al hebben gevolgd?

Spannende video-opnames

We selecteerden vier alumni en namen hen mee naar de Transfo site in Zwevegem. Een symbolische locatie, want wat voorheen een elektriciteitscentrale was, is nu een imposant industrieel monument. Je kan er nog steeds inzicht krijgen in hoe er vroeger stroom werd geleverd en wat de mogelijkheden van duurzame energie zijn. De perfecte locatie voor onze campagnevideo.

 

Onder de noemer ’A secret energy project from Howest Energiemanagement’ bedachten we een scenario waarin je de alumni kan volgen op een geheime missie. Ze kwamen elk op hun eigen manier aan op de locatie (elektrische auto, elektrische step, elektrische fiets & te voet), stapten binnen in de oude elektriciteitscentrale en voegden zich op het einde samen om te onthullen wie ze echt zijn. Energiehelden pur sang.

Social media campagne

Naar aanloop van de infodagen postten we de video’s op de social media kanalen van Howest Energiemanagement. De campagne werd opgestart met een mysterieuze teaser. De weken daarna stelden we de afzonderlijke energiehelden voor. Om het bereik van de video’s te vergroten, hebben we deze geadverteerd op Facebook & Instagram. Zo konden we een specifieke doelgroep bereiken: enerzijds mensen die binnenkort beginnen met studeren, anderzijds mensen die al geïnteresseerd zijn in alles wat te maken heeft met energie. We maakten ook campagnebeelden voor de infodagen in mei en juni. Die werden onder andere gebruikt als omslagfoto op Facebook en op de website van Howest. Kwestie van ons beeldmateriaal optimaal in te zetten!

Energiehelden aan het werk

Na ons geheim energieproject was het tijd om onze helden te volgen in het werkveld. Want waar kan je eigenlijk aan de slag als je afstudeert in de richting Energiemanagement? Van projectleider energy solutions tot coördinator laadinfrastructuur: het is duidelijk dat je snel aan de slag kan en je steentje bijdraagt aan een betere wereld. Er werden opnieuw video’s (dit keer met de videopartner van Howest) opgenomen waarbij Jonas, Maxim, Yentl en Jasper vertelden over wat ze nu concreet deden in hun functie. Benieuwd? Bekijk de video’s op social media en via deze link. Geprikkeld om zelf iets te ondernemen nu de energietransitie helemaal trending is? Ga dan langs op de infodagen van 27 augustus en 9 september op de campus Kortrijk Weide.

logo wit