fbpx
Back to top

Yzer Fashion.

Yzer Fashion.

Wat is Yzer Fashion?

Yzer Fashion is dé place to be voor dames en heren die op zoek zijn naar de perfecte kledij, schoenen en/of accessoires. Je shopt er merken als Atmos, Essentiel, Marie Méro en Caroline Biss. De indrukwekkende winkel in Ardooie is bovendien uitgerust met een koffiehoek, eigen retouche dienst en gratis parking. Aan het roer staan Els & Hilde, zussen en de derde generatie zaakvoerders.

Welkom bij Thinkedge

Er bestaat geen twijfel over, na al die jaren is Yzer Fashion een begrip in de regio. Veel mensen brengen een bezoek aan de winkel als ze kledij nodig hebben voor een speciale gelegenheid. Waarom zouden Els & Hilde beroep doen op een bureau? Onder andere omdat mensen niet altijd spontaan aan Yzer Fashion denken als ze op zoek zijn naar werk- of vrijetijdskledij. Omdat de herenafdeling nog meer in the picture geplaatst mag worden. Omdat ze zoeken naar de beste manier om fysiek (winkel) en online (webshop) met elkaar te verbinden. En natuurlijk omdat wij super gemotiveerd zijn om dit alles samen met hen op te lossen!

Magnifique magazines

Het draait in de eerste plaats natuurlijk allemaal om de kledij. Om de collecties zo goed mogelijk in beeld te brengen, wordt er twee keer per jaar een fotoshoot georganiseerd. Die foto’s worden vervolgens gebruikt om een modemagazine op te maken. Voor de herfst/winter collectie (’22-’23) mochten wij een concept uitdenken & creëren, assisteren tijdens de shoot zelf én het magazine van A tot Z verzorgen. We kozen ervoor om met natuurlijke elementen te werken, zoals boomstammen en houten kratten. Voor de fotografie werkten we samen met fotografiestudio Lenzer, vaste partner van Yzer Fashion.

De avontuurlijke kant van de foto’s werd mooi uitgebalanceerd door de opmaak van het magazine. Zachte kleuren en ronde accenten vormden hier de hoofdtoon. Het magazine werd verder aangevuld met tekst en sfeerfoto’s. Terwijl onze copywriter het introwoord, de diensten en modetrends (be)schreef, ging onze fotograaf op pad om leuke beelden van de winkel en het personeel te nemen. Et voilà, helemaal klaar voor de winter! We lieten 10.000 (!) exemplaren van het magazine drukken en verdeelden die vakkundig, waarvan het grootste deel met de post.

Social media & mailings

Yzer Fashion zet hard in op beleving. Zondagsopeningen, modeshows, ladies night, … Dat kunnen we alleen maar toejuichen! Naast de praktische organisatie moeten al deze zaken natuurlijk opgenomen worden in de communicatie. Bij Yzer Fashion hebben ze begrepen dat de online communicatie geen detail is, maar een full-time job! Die job wordt iets gemakkelijker gemaakt door onze social media kit & mailing templates, waardoor er een consistente visuele stijl is.

 

Dankzij een gezamenlijke content planning ontzorgen we de dames van Yzer Fashion verder op digital marketing vlak. Alles wat te maken heeft met evenementen en speciale dagen wordt door ons opgemaakt, ingepland en indien nodig geadverteerd. We zorgen ervoor dat iedereen via social media & mailings de juiste informatie op tijd ontvangt. Dat doen we trouwens samen met Elise, communicatieverantwoordelijke bij Yzer Fashion. Zo kunnen zij zich 100% focussen op hun core business: het aankopen van nieuwe collecties, adviseren van klanten en verkopen van prachtige kledij.

Het verkeer regelen met Google

Voor een kledingwinkel van deze grootorde is het belangrijk om voldoende online zichtbaarheid te creëren. Het digital marketing verhaal wordt daarom verder versterkt met een Google Ads campagne. Of liever: vier campagnes. We zetten tegelijkertijd in op verschillende types zoekwoorden om zoveel mogelijk verkeer naar de website en -shop te genereren. In één maand tijd werden de ads 68.853 keer vertoond. Met een doorklikpercentage (CTR) van 10% kunnen we zeggen dat onze opzet meer dan geslaagd is!

 

En dat blijft zo. Volg Yzer Fashion zeker op Facebook & Instagram, want er zitten nog heel wat leuke dingen aan te komen!

logo wit