fbpx
Back to top

Vanden­berghe Verf

Vandenberghe Verf is een begrip in en rond Poperinge. Dat is niet zo gek, want ze kunnen rekenen op vijf generaties vakkennis en meer dan 100 jaar aan verf- en kleuradvies. Hun missie? Het interieur van hun klanten nieuw leven inblazen. Dat doen ze samen met zusterbedrijf tende Vandenberghe, gespecialiseerd in raamdecoratie. Om het honderdjarig bestaan van het bedrijf te vieren werd de huisstijl volledig vernieuwd én kwam zaakvoerder Raf bij ons aankloppen.  

 

We startten met een storytelling sessie om de hoeveelheid aan plannen en informatie om te zetten naar een duidelijke road map. Als eerste stap mochten we de nieuwe huisstijl voorstellen aan het grote publiek. Dat deden we met een ‘reveal’ campagne op Facebook & Instagram. We overschilderden als het ware het oude logo en onthulden elke dag een beetje meer van het nieuwe logo. Zo werden de klanten maximaal geteased en konden ze langzaam wennen aan de nieuwe look. 

 

Na deze geslaagde campagne werkten we een social media content plan uit. Daar hoorde ook een social media kit bij met nieuwe visuele templates. Zo konden we de pagina’s levendig houden met relevante en visueel aantrekkelijke content. We focusten op realisaties bij klanten, openstaande vacatures, riepen een kleur van de maand in het leven, … 

 

In juli kwam het hoogtepunt van alle feestelijkheden: na grondige verbouwingen was de fysieke winkel klaar voor een tweede leven! We schreven een langere tekst die het verhaal achter de metamorfose uit de doeken deed en plaatsten dit samen met enkele foto’s van de nieuwe winkel op alle social media kanalen. Deze post haalde een organisch bereik dat bijna 10 keer zo groot was als gewoonlijk!

 

Los van social media ondersteun(d)en we Vandenberghe Verf ook met allerlei grafische elementen zoals visitekaartjes, bestelbonnen, enveloppes, schrijfblokken, … De kers op de taart? Dat waren postkaartjes met de leuke slogan: We halen alles uit de k(w)ast. De klant staat immers op de eerste plaats. En dat is bij ons niet anders.

 

klant

Vandenberghe

logo wit