fbpx
Back to top

Chocolaterie Vereecke

Qraline™, de eerste praline die je kan scannen.

 

Chocolaterie Vereecke uit Menen is al jaren een gevestigde waarde in de chocoladewereld. Dat ze met ons wilden samenwerken voor de lancering van een nieuw product was dus een eer. En dat ze bij elke meeting een tablet, reep of doosje pralines meenamen was natuurlijk ook héél mooi meegenomen. 😉 

 

Met de Qraline™ introduceert de chocolaterie een primeur in België! Dankzij de QR-code op de praline kan je een persoonlijke boodschap bezorgen aan de ontvanger. Een foto, filmpje of tekst: de mogelijkheden zijn eindeloos. Perfect als origineel relatie- of eindejaarsgeschenk, maar ook heel leuk voor bijvoorbeeld een gender reveal. Zo’n ge(s)laagd chocolaatje moesten we op gepaste wijze in de markt zetten!

 

We begonnen met de visuele uitstraling, want een sterk concept heeft een even sterke look nodig! Voor Qraline™ kozen we een chocoladebruin logo in een sierlijk lettertype. Zowel de baseline als de afgeronde hoeken verwijzen naar het scannen. Vanuit het logo ontwikkelden we een huisstijl en pasten die toe op verschillende online en offline elementen. 

 

Om de mensen online kennis te laten maken met Qraline™, maakten we templates voor hun social media posts en mailings. Zo heeft het team alles in huis om zelf te communiceren zonder zich zorgen te moeten maken over de visuele stijl. Offline vertaalden we de huisstijl o.a. naar visitekaartjes, een overzichtelijke brochure en een raambestickering voor de etalage van Chocolaterie Vereecke.

 

Daarnaast schreven we ook een persbericht over dit unieke product. Dat miste zijn effect niet! Het verhaal werd niet enkel opgepikt door verschillende kranten in België en Frankrijk, maar werd ook uitgezonden op Radio2 en op het VTM Nieuws. Als dat geen gedroomde start is. Het interview herbeluisteren? Dat kan hier. Voor meer info over de Qraline™ kan je mailen naar hello@qraline.be. 

klant

Chocolaterie Vereecke

logo wit