5 tips voor grafisch design - Thinkedge

5 tips voor grafisch design

26/04/2019
Thinkedge - 5 tips voor grafisch design - 1

Door Ellen Rigole, stagiaire bij Thinkedge.

Van visitekaartjes, logo’s tot social media. Grafisch design is tegenwoordig overal. Ben je geen grafische uitblinker? Geen probleem! Er bestaan al heel veel online hulpmiddelen om snel en gratis je eigen grafisch ontwerp te maken. Met deze 5 tips helpen we je op weg.

Canva

Met Canva kan je via een sjabloon of ‘from scratch’ een prachtig ontwerp maken. Of het nu gaat over een geboortekaartje of een Instagrampost. Canva heeft verschillende templates waar je meteen mee aan de slag kan gaan. Je kan zelf afbeeldingen uploaden en deze in je ontwerp verwerken. De database van Canva staat ook vol met symbolen, tekeningen of iconen. Je vindt er zeker wat je zoekt! Als je klaar bent, kan je je ontwerp gemakkelijk opslaan in verschillende formaten.

Unfold

Altijd al je Instagramvolgers willen omverblazen met een cool verhaal geheel in de look and feel van jouw pagina? Unfold is dan de perfecte app voor jou. Met Unfold kan je makkelijk een professioneel en grafisch mooi verhaal maken. Je geeft je verhaal allereerst een titel, daarna kan je een template kiezen met of zonder tekst. Je kan 1 of meerdere foto’s toevoegen. Je lettertype aanpassen? Geen probleem. Je hebt keuze uit een breed gamma van lettertypes. Je kan je font veranderen van grootte of van kleur. Wanneer je klaar bent, download je je verhaal als een foto. Via Instagram kan je dan meteen je foto als een verhaal posten. Elk verhaal heeft zo dezelfde look and feel. Handig, toch?

Snapseed

Altijd al je foto willen photoshoppen, maar geen zin om te betalen voor zo’n duur Adobe pakket? Dan is Snapseed de perfecte oplossing voor jou probleem! Snapseed is een gratis app die je helpt bij het professioneel bewerken van je foto. Het heeft zoveel mogelijkheden dat het gek is dat het volledig gratis is. Je kan net zoals op Photoshop kleuren aanpassen of je foto bijsnijden maar je kan ook aparte delen van je foto aanpassen. Een plekje egaliseren? Het is zo gebeurd! Een kader of tekst toevoegen? Geen probleem! Snapseed heeft ook voorgemaakte filters die je meteen op je foto kan toepassen. Met deze app zijn je foto’s Insta-ready in no-time!

Unsplash

Via Unsplash vind je mooie foto’s zonder je zorgen te hoeven maken over auteursrechten. Er zijn verschillende thema’s waaruit je kan kiezen, maar je kan ook zelf een zoekopdracht ingeven. De foto’s zijn niet de gewone stockfoto’s die je op Google terugvindt. Ze zijn iets kunstzinniger dan de stockfoto’s die we kennen. Maar dit maakt ze net leuker om mee te werken. Ze zijn van zeer hoge kwaliteit en zorgen ervoor dat je grafisch ontwerp er professioneel uitziet zonder zelf een camera te hanteren. Je kan ook in collecties van andere mensen je perfecte foto zoeken. Het beste aan Unsplash? Het is volledig gratis en je hoeft geen account te hebben om het te gebruiken!